Over Rianne

RianneTijdens mijn eerste yoga workshop viel alles op zijn plek. Simon Low, een Britse yogadocent, kwam langs in Utrecht om daar les te geven. Ik gebruikte de practices van zijn dvd al een paar jaar en wilde het wel eens echt ervaren. De focus op veilige beoefening, het respect voor het individuele lichaam (het mijne was niet zo meegevend) en de nadruk op alignment en anatomie, tijdens dynamische yang en meditatieve yin sessies, klopte helemaal.

Toen besloot ik dat als ik ooit een training wilde doen, dan zou ik dat bij hem doen. Niet zozeer om zelf teacher te worden, maar gewoon voor de verdieping voor mijzelf, dacht ik.. Tot ik op een yoga en surf vakantie was in Portugal en ik daar, gekozen door de groep omdat de docent er niet was, ontdekte dat het delen van mijn, tot passie ontwikkelde ‘hobby’, precies was wat ik wél wilde.

In de tijd nadat ik me had opgegeven voor de teacher training en bezig was met de voorbereidingen kwam ik in aanraking met Thai Yoga Massage, wat een prachtige toevoeging en ondersteuning bleek te zijn voor de beoefening en het lesgeven van yoga en mij de anatomie op een andere manier kan laten voelen.

De Yin and Yang Yoga Teacher Training and Study Immersion welke ik in maart 2015 af heb gerond, heeft mij een prachtige basis gegeven om les te kunnen geven. Ik heb veel mogen leren over yogafilosofie, zelf lesgeven, (subtiele) anatomie, fysiologie en een veilige, persoonlijke manier van asana practice. De mix van Yin en Yang yoga waarbij kennis uit verschillende bewegingsvormen (yoga, Chi Kung, osteopathie, oosterse geneeswijzen etc.) wordt gebruikt en de nadruk ligt op alignment, anatomie en bewustwording in combinatie met massage, is wat voor mij echt werkt.

Yoga heeft me ruimte gegeven mezelf beter te (willen) leren kennen. Het heeft me ondersteund in uitdagende periodes in mijn leven, en laat me intenser genieten van de mooie momenten. Het geeft me vrijheid en echt geluk. Dit is wat ik graag wil delen.

De studie van yoga heeft oneindige mogelijkheden en ik zal daarom altijd een student blijven.

 

Opleidingen:

  • 200-hour Yin and Yang Yoga Teacher Training and Study Immersion 2015, met Simon Low, The Yoga Academy, Koh Samui, Thailand
  • 5-day intensive (32-hrs); Working with injuries in yoga classes met Julie Gudmestad bij Yogacampus
  • 3-day (19.5-hrs) Inner axis teacher training bij Yoga Moves met Max Strom
  • 4-day A therapeutic eye in yoga teaching and practice bij Yoga Moves met Doug Keller
  • 50-hour study immersion on yin and restorative yoga, pranayama, meditation and somatic awareness, met Simon Low, Turkije
  • Thai Yoga Massage (30hrs)(Nuad Bo-Rarn) level 1 training bij Thai Hand Amsterdam
  • Thai Yoga Massage (30hrs)(Nuad Bo-Rarn) level 2 training bij Thai Hand Amsterdam
  • Thai Therapeutic massage (30hrs)(Wat Po style) level 1 training bij Thai Hand  Amsterdam

Ik volg lessen Tai chi chuan in Rotterdam, heb workshops en intensives gedaan met o.a Simon Low, Max Strom, Sarah Powers, Susi Hately en Lizzy Lasater.