Yoga voor Surfers

Yoga voor Surfers; het creëren van bewustzijn, kracht en mobiliteit

Wil je je surfskills verbeteren, maar zit je vast? In deze Yoga voor Surfers workshop zullen we focussen op het herstellen van ruimte in het lichaam. Bij veel workouts ligt de nadruk op spierkracht en conditie, maar op een gegeven moment zal het gebrek aan mobiliteit zorgen dat je niet verder komt. Dus als je (letterlijk) vast zit, maar je surfskills wel wilt verbeteren, dan zal deze workshop je daarbij helpen!

yoga voor surfersTijdens het surfen beweeg je op een assymetrische manier, waardoor beide zijden van het lichaam anders ontwikkelen, wat kan leiden tot problemen. Ook helpen onze normale bewegings- en houdingspatronen die we hebben ook niet, omdat ze vaak niet optimaal zijn. Yoga helpt je deze balans terug te krijgen en ruimte te creëren zodat je normale range of motion hersteld kan worden. Hierdoor kan je groeien als surfer, maar ook als persoon.

Methode

In de workshop werken aan meer bewustzijn, kracht en mobiliteit.

We beginnen met het creëren van meer bewustzijn van adem, lichaam en subtiele bewegingen. Dan warmen we de gewrichten op als voorbereiding op beweging. Na de voorbereidingen beoefenen we yang yoga, meer dynamische bewegingen, om bewustwording, kracht en lengte te creëren in de gebieden die het het meeste nodig hebben tijdens surfen. We zullen eindigen met een eindontspanning. Dit geeft lichaam en geest tijd om alle input te verwerken en volledig te ontspannen.

Praktische info

Na afloop van de workshop zal er thee met fruit en wat snacks zijn. Alle deelnemers ontvangen handouts van de lesbeschrijvingen (houdingen met uitgebreide uitleg) van de 4 delen van de workshop, zo dat je thuis kan blijven oefenen!

yoga voor surfersJe hebt geen yoga ervaring nodig om mee te doen met deze workshop. Heb je een blessure, waardoor je twijfelt of je mee kan doen? Neem contact met mij op! De meeste bewegingen zijn rustig en toegankelijk voor iedereen en je hoeft niks te doen wat niet goed voelt.

Datum: volgt

Kosten: volgt

Locatie: volgt

Er zijn minimaal 4 deelnemers nodig om de workshop door te laten gaan en er zijn maar 10 plaatsen beschikbaar. Een week voor de workshop, 15 oktober, zal ik laten weten of hij doorgaat. Is dit niet het geval, dan zullen degene die zich in hebben geschreven hun geld terug krijgen. Als je je inschrijft ga je akkoord met de algemene voorwaarden, zoals beschreven op vyanayoga.nl.