Shaktidans

De Shaktidans is een van mijn favoriete bewegingen die ik graag met jullie wil delen. Ook hier heb je geen speciale yogatoebehoren nodig, alleen de grond en jouw lichaam is voldoende.

Deze flow beweegt de ruggenwervel met name in een zijwaartse buiging, wat een beweging is die we door de dag heen niet veel maken. Het is daarentegen een erg interessante beweging om wel te maken, omdat het een openende beweging is rond je ribben, schouder en arm, wat een verdiepend effect kan hebben op de ademhaling. Daarbij is het lichaam niet symmetrisch wat dit een mooie manier maakt om je bewuster te worden van de verschillende kanten van je lichaam. Shaktidans is ook een lichte balans oefening, wat het uitdagend kan maken.

Zorg dat je altijd op een pijnvrije manier beweegt en forceer niks, maar ben nieuwsgierig. Kijk of je op kan merken of je daadwerkelijk in deze zijwaartse richting beweegt, of dat je draait of naar voren of achteren buigt. Geef de beweging aandacht en vertraag om beter waar te kunnen nemen wat je lichaam vertelt.

Als je nog vragen hebt over deze bewegingen of jouw ervaringen ervan, of wanneer je een 1-op-1 sessie met mij wil afspreken, stuur mij dan een email!