Thaise Bodywork sessie

Let op!!

Aangezien ik momenteel op reis ben kunnen er geen massages geboekt worden in Rotterdam. Ik zal massages aanbieden op de plekken waar ik ben, dus mocht je in de buurt zijn, twijfel dan niet om contact op te nemen!

Massage op de futon over de kleding.

Een Thaise Bodywork sessie is een ontspannende en verkwikkende massage flow, waarbij je wordt bewogen, gestretcht en waar drukpunten worden gebruikt. Je draagt loszittende, comfortabele kleding tijdens deze massage. Er wordt bij deze sessie geen olie gebruikt en je ligt op een comfortabele mat op de vloer.

stoelmassage
The massagestoel.

De sessie in de stoel duurt ongeveer 30 minuten en de sessie op de futon ongeveer 90 minuten. In de stoel werken we voornamelijk op het bovenlichaam. De heupen, rug, nek, hoofd, schouders en armen kunnen worden behandeld. Op de futon is er tijd om het hele lichaam te behandelen, wat een optimalere beleving kan zijn. Over het algemeen wordt er bij de voeten begonnen en vanuit daar de rest van het lichaam. Er wordt altijd gezocht naar een druk die binnen jouw comfortzone ligt, zodat je kan blijven ontspannen en verzachten. De gedachte hierachter is, dat wanneer je druk te intens en pijnlijk is, het lichaam zichzelf zal willen beschermen, wat het doet door te verharden. Terwijl het idee is om te verzachten, zodat de circulatie en bewegingsvrijheid te verbeteren.

Tijdens de sessie zal je worden uitgenodigd om aanwezig te blijven bij je ademhaling en de sensaties die je waar kan nemen in je lichaam. Op deze manier kunnen we samen ontdekken wat er in dat moment is. Daarbij komt, dat daar waar jij je aandacht naartoe brengt, beweging en verzachting kan ontstaan. De energie zal vrijer door je lichaam kunnen gaan stromen.

Thai stoel sessie 30 minuten
Thai futon sessie 90 minuten

Voorafgaand aan de massage zal er een intake zijn om blessures e.d te bespreken evenals wensen en grenzen.

Let op! Dit is geen erotische massage.


Structural Bodywork

Tijdens ons leven verandert onze houding. Als kind bewegen we relatief moeiteloos, met veel bewegingsvrijheid. Naarmate we ouder worden, wordt onze beweging beperkter en compenseren we deze. Wanneer we bewegen, zijn we constant tegen de zwaartekracht in aan het werken. Ook zitten we veel (niet altijd even ontspannen), terwijl ons lichaam eigenlijk gemaakt is om te bewegen. Hierdoor worden we stijver en ontstaan er gecompenseerde bewegingspatronen, welke voor problemen kunnen zorgen.

Tijdens een bodywork sessie nemen we de tijd om de structuur en functie van het lichaam en de beweging te verbeteren. We gaan op zoek naar disbalans en stijfheid en proberen daar ruimte en verzachting te creëren. Dit doen we door massage, ademhaling, aanraking en beweging te combineren.

Vaak, als we bijvoorbeeld last hebben van onze schouders, kan dat komen door een compensatie ergens anders in het lichaam. Soms zelfs vanuit onze voeten.

Om het lichaam en de beweging te veranderen, moeten we eerst bewust worden van wat er nu gebeurt. Ons bewustzijn over hoe we bewegen zal zit gaan ontwikkelen. Met tijd, oefening en geduld kunnen we verandering toelaten.

Uiteindelijk zal dit lichaamsbewustzijn ook van invloed zijn op ons emotioneel bewustzijn. Onze emotionele gevoel wordt beïnvloed door onze houding. Tegelijkertijd kan onze houding ook ons emotionele gevoel beïnvloeden. Door aan onze houding en beweging te werken, kunnen de vastgehouden spanningen losgelaten worden en het lichaam en emoties meer in balans komen.

Bodywork sessie ±1,5 uur

6 gedachten over “Thaise Bodywork sessie”

  • Beste Engelbert,
   Mijn behandelingen worden niet vergoed door een zorgverzekering en ik ben ook niet aangesloten bij een beroepsvereniging. Ik heb erover nagedacht om daar nog een aparte geaccrediteerde opleiding voor te doen, maar heb besloten dat die investering te hoog is voor mij, op dit moment en dat de verplichtingen die zorgverzekeringen opleggen, mij het niet waard zijn.
   Ik hoop dat dit antwoord geeft op je vraag.
   Heb een mooie dag!
   Rianne

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.