Over Rianne

RianneTijdens mijn eerste yoga workshop viel alles op zijn plek. Simon Low, een Britse yogadocent, kwam langs in Utrecht om daar les te geven. Ik gebruikte de practices van zijn dvd al een paar jaar en wilde het wel eens echt ervaren. Zijn focus op veilige beoefening, het respect voor het individuele lichaam (het mijne was niet zo meegevend) en de mix van Yin en Yang yoga waarbij kennis uit verschillende bewegingsvormen (yoga, Chi Kung, osteopathie, structural bodywork, oosterse geneeswijzen etc.) wordt gebruikt, voelde gelijk als een goede match.

Toen besloot ik dat als ik ooit een training wilde doen, dan zou ik dat bij hem doen. Niet zozeer om zelf teacher te worden, maar gewoon voor de verdieping voor mijzelf, dacht ik.. Tot ik op een yoga en surf vakantie was in Portugal en ik daar, gekozen door de groep omdat de docent er niet was, ontdekte dat het delen van deze passie precies was wat ik wél wilde.

En dus rondde ik de Yin and Yang Yoga Teacher Training and Study Immersion in maart 2015 af. In de tussentijd kwam ik in aanraking met Thai Yoga Massage, wat een prachtige toevoeging en ondersteuning bleek te zijn voor de beoefening en het lesgeven van yoga en mij de anatomie op een andere manier kan laten voelen.

In de jaren die volgde heb ik mij beoefening verder verdiept richting therapeutisch, embodied en experimentele beweging (yoga) en aanraking. Mijn kennis van (subtiele) anatomie en de ervaring van mijn eigen lichaam, beweging en ademhaling verdiept met restorative yoga, tai chi, structural bodywork, somatics en tantra. In maart 2021 ben ik begonnen met een geaccrediteerde opleiding tot yoga therapeut.
Ik zie nu hoe ongelooflijk waardevol het is om te verstillen en minder te doen. Om aanwezig te Zijn, met de focus op kwaliteit en verbinding met mezelf en met degene(n) met wie ik de practice deel. Door deze beoefeningen heb ik geleerd om met mijn paniek aanvallen om te gaan en weer kunnen verbinden met zorg en liefde voor mijzelf.
Sinds juli 2017 woon ik in mijn camperbusje Lotje. Na een deel van Europa te hebben door gereisd ben ik in Zuid-Spanje geland. Mijn reis, zowel innerlijk als fysiek beschrijf ik in mijn blogs.

De studie van lichaam, geest en ziel heeft oneindige mogelijkheden en ik zal daarom altijd een student blijven.


Wat heb jij hieraan?

In de sessies is er voldoende tijd om samen te werken aan hetgeen waar jij aan wilt werken. De aangegeven tijden per sessie zijn een indicatie. Soms duurt het wat langer, soms wat korter, afhankelijk van wat we tegenkomen in je lichaam. De sessie is JOUW tijd, dus er is altijd de uitnodiging om je intentie, wensen en wat je nodig hebt te delen. Lichaamswerk en beweging hebben vaak een langere inpact dan de tijd die we samen doorbrengen. Er zouden soms emoties naar boven kunnen komen, of een wat intensere reactie zoals je een beetje fysiek onstabiel of ziekig voelen. Zorg er dus voor dat wat tijd vrij maakt zodat je lichaam kan doen wat het moet doen. Nieuwe bewegingspatronen kosten tijd om te intergreren en je eigen te maken en moeten dus wel beoefend worden. Uiteindelijk kan ik een gids zijn op jouw reis, maar jij bent degene die de energie erin mag en wil steken.

Deze beoefeningen kunnen je de ruimte gegeven om jezelf beter te (willen) leren kennen. Het kan je ondersteunen tijdens uitdagende periodes in je leven en kan je intenser laten genieten van de mooie momenten. Het kan je vrijheid en echt geluk brengen.
Dit is wat het voor mij doet en waarom ik het met je wil delen.

Stuur me een berichtje wanneer je met mij wilt werken!


Opleidingen:

 • BSc Life Sciences, Molecular Biology, 2006
 • 200 uur Yin and Yang Yoga Teacher Training and Study Immersion 2015 with Simon Low, The Yoga Academy, Koh Samui, Thailand
 • 5-day intensive (32 uur); Working with injuries in yoga classes with Julie Gudmestad at Yogacampus UK, 2015
 • Thai Yoga Massage (30 uur)(Nuad Bo-Rarn) level 1 training bij Thai Hand Amsterdam, 2015
 • Thai Yoga Massage (30 uur)(Nuad Bo-Rarn) level 2 training bij Thai Hand Amsterdam, 2015
 • Thai Therapeutic massage (30 uur)(Wat Po style) level 1 training bij Thai Hand Amsterdam, 2015
 • 3-daagse (19.5 uur) Inner axis teacher training bij Yoga Moves met Max Strom, 2016
 • 4-daagse A therapeutic eye in yoga teaching and practice bij Yoga Moves met Doug Keller, 2016
 • 50-uur study immersion on yin and restorative yoga, pranayama, meditation and somatic awareness, met Simon Low, Turkije, 2016
 • I love anatomy online training, Functional Synergy, 2016
 • Chair massage workhop, Thai Hand Amsterdam, 2016
 • Anatomy Trains in Structure (14 uur) bij Incitus in Antwerpen, 2017
 • All-round tantra masseur training (4x 3-daagse training) bij Helios centrum Heerde, 2016-2017
 • Body Reading 101/102 (14 uur) bij Incitus in Amsterdam, 2019
 • Intro into somatic movement part 1&2, Essential Somatics 2020 
 • Therapeutic yoga intensive module 1 at Functional Synergy, 2021
 • Therapeutic yoga case studies module 2 at Functional Synergy, ongoing

Ik heb lessen somatics gevolgd bij Marta Peterson, contact impro dans, Tai chi chuan, en heb yoga workshops en intensives gedaan met o.a Simon Low, Max Strom, Sarah Powers, Susi Hately en Lizzy Lasater en massage bij Thai Dee en Thai Hand.


Vyana yoga

Vyana is een van de vayu’s (innerlijke levenskrachten), welke door het hele lichaam verspreidt en de andere 4 vayu’s; prana, apana, samana en udana, met elkaar verbindt en voedt. Vyana vayu zorgt voor kracht en verbinding in de bewegingen vanuit je centrum naar buiten, zodat er harmonie kan ontstaan.

Het lichaam is in balans, yin en yang.

Yin en yang yoga is een mix van bewegingsvormen, welke afkomstig zijn uit onder andere de verschillende vormen van yoga, oosterse geneeswijzen en Chi Kung. Yang is meer vloeiend, dynamisch, krachtig en naar buiten gericht. Yin is meer passief, meditatief en naar binnen gericht.

Yin en yang zijn afhankelijk van elkaars bestaan en staan daardoor altijd in verhouding tot elkaar. Er is geen yang zonder yin en andersom. In onze westerse levensstijl overheerst het yang element (drukte en stress) waardoor er behoefte is aan meer yin (rust en stilte) om de balans weer te herstellen. Yin en yang yoga helpt bij het terug vinden van deze balans in je leven én in jezelf.