Over Rianne

RianneTijdens mijn eerste yoga workshop viel alles op zijn plek. Simon Low, een Britse yogadocent, kwam langs in Utrecht om daar les te geven. Ik gebruikte de practices van zijn dvd al een paar jaar en wilde het wel eens echt ervaren. De focus op veilige beoefening, het respect voor het individuele lichaam (het mijne was niet zo meegevend) en de nadruk op alignment en anatomie, tijdens dynamische yang en meditatieve yin sessies, klopte helemaal.

Toen besloot ik dat als ik ooit een training wilde doen, dan zou ik dat bij hem doen. Niet zozeer om zelf teacher te worden, maar gewoon voor de verdieping voor mijzelf, dacht ik.. Tot ik op een yoga en surf vakantie was in Portugal en ik daar, gekozen door de groep omdat de docent er niet was, ontdekte dat het delen van mijn, tot passie ontwikkelde ‘hobby’, precies was wat ik wél wilde.

In de tijd nadat ik me had opgegeven voor de teacher training en bezig was met de voorbereidingen kwam ik in aanraking met Thai Yoga Massage, wat een prachtige toevoeging en ondersteuning bleek te zijn voor de beoefening en het lesgeven van yoga en mij de anatomie op een andere manier kan laten voelen.

De Yin and Yang Yoga Teacher Training and Study Immersion welke ik in maart 2015 af heb gerond, heeft mij een prachtige basis gegeven om les te kunnen geven. Ik heb veel mogen leren over yogafilosofie, zelf lesgeven, (subtiele) anatomie, fysiologie en een veilige, persoonlijke manier van asana practice. De mix van Yin en Yang yoga waarbij kennis uit verschillende bewegingsvormen (yoga, Chi Kung, osteopathie, oosterse geneeswijzen etc.) wordt gebruikt en de nadruk ligt op alignment, anatomie en bewustwording in combinatie met massage, is wat voor mij echt werkt. Daarbij heb ik de afgelopen tijd veel mogen leren over tantra. Het samenbrengen van de individuele beoefening van yoga (zoals ik ik dat ervaar), met de verbonden/intieme beoefening van tantra, wat nu ook een belangrijke rol is gaan spelen in mijn leven.

Dit alles heeft me ruimte gegeven mezelf beter te (willen) leren kennen. Het heeft me ondersteund in uitdagende periodes in mijn leven en laat me intenser genieten van de mooie momenten. Het geeft me vrijheid en echt geluk. Dit is wat ik graag wil delen.

De studie van lichaam, geest en ziel heeft oneindige mogelijkheden en ik zal daarom altijd een student blijven.

Stuur me een berichtje wanneer je met mij wilt werken!

 

Opleidingen:

 • BSc Life Sciences, Molecular Biology, 2006
 • 200 uur Yin and Yang Yoga Teacher Training and Study Immersion 2015 with Simon Low, The Yoga Academy, Koh Samui, Thailand
 • 5-day intensive (32 uur); Working with injuries in yoga classes with Julie Gudmestad at Yogacampus UK, 2015
 • Thai Yoga Massage (30 uur)(Nuad Bo-Rarn) level 1 training bij Thai Hand Amsterdam, 2015
 • Thai Yoga Massage (30 uur)(Nuad Bo-Rarn) level 2 training bij Thai Hand Amsterdam, 2015
 • Thai Therapeutic massage (30 uur)(Wat Po style) level 1 training bij Thai Hand Amsterdam, 2015
 • 3-daagse (19.5 uur) Inner axis teacher training bij Yoga Moves met Max Strom, 2016
 • 4-daagse A therapeutic eye in yoga teaching and practice bij Yoga Moves met Doug Keller, 2016
 • 50-uur study immersion on yin and restorative yoga, pranayama, meditation and somatic awareness, met Simon Low, Turkije, 2016
 • I love anatomy online training, Functional Synergy, 2016
 • Chair massage workhop, Thai Hand Amsterdam, 2016
 • Anatomy Trains in Structure (14 uur) bij Incitus in Antwerpen, 2017
 • All-round tantra masseur training (4x 3-daagse training) bij Helios centrum Heerde, 2016-2017
 • Body Reading 101/102 (14 uur) bij Incitus in Amsterdam, 2019

Ik heb lessen Tai chi chuan in Rotterdam gevolgd en heb workshops en intensives gedaan met o.a Simon Low, Max Strom, Sarah Powers, Susi Hately en Lizzy Lasater en bij Thai Dee en Thai Hand.


Vyana yoga

Vyana is een van de vayu’s (innerlijke levenskrachten), welke door het hele lichaam verspreidt en de andere 4 vayu’s; prana, apana, samana en udana, met elkaar verbindt en voedt. Vyana vayu zorgt voor kracht en verbinding in de bewegingen vanuit je centrum naar buiten, zodat er harmonie kan ontstaan.

Het lichaam is in balans, yin en yang.

Yin en yang yoga is een mix van bewegingsvormen, welke afkomstig zijn uit onder andere de verschillende vormen van yoga, oosterse geneeswijzen en Chi Kung. Yang is meer vloeiend, dynamisch, krachtig en naar buiten gericht. Yin is meer passief, meditatief en naar binnen gericht.

Yin en yang zijn afhankelijk van elkaars bestaan en staan daardoor altijd in verhouding tot elkaar. Er is geen yang zonder yin en andersom. In onze westerse levensstijl overheerst het yang element (drukte en stress) waardoor er behoefte is aan meer yin (rust en stilte) om de balans weer te herstellen. Yin en yang yoga helpt bij het terug vinden van deze balans in je leven én in jezelf.