Over Rianne

RianneIk ben Rianne en in 2015, na afronding van mijn yogatraining, ben ik begonnen met Vyana yoga, waarmee ik yogales en massages gaf. Daarnaast had ik een baan als research analist in een laboratorium. In juli 2017 heb ik deze baan opgezegd en mijn levenstyle veranderd.

Samen met mijn Volkswagen bus Lotje heb ik vrij genomen om te reizen en om uit te zoeken hoe ik mijn passie voor yoga en lichaamswerk kon delen.

Mijn avonturen kan je volgen in mijn blog (in het Engels). Hier beschrijf ik de hoogtepunten en meer uitdagende momenten van het ‘vanlife’, de persoonlijke groei die ik ervaar door de relaties met de mensen en de wereld om mij heen.
Ik voelde mij niet altijd zo dapper. Door de practices die ik hieronder beschrijf heb ik geleerd om met mijn paniek aanvallen om te gaan en weer kunnen verbinden met zorg en liefde voor mijzelf. Mijn levensverhaal van hoe ik weer ben gaan ‘leven’, kan je hier vinden (in het Engels).

In 2019, heb ik mijn levensstyle verder aangepast, vanwege een autoimmuun aandoening diagnose, waardoor ik nierpatient ben geworden. Mijn dieet is nu gezonder en puurder geworden om zo mijn lichaam te ondersteunen, zodat het zichzelf zo goed mogelijk kan onderhouden. Ook ben ik in Zuid-Spanje geland en woon ik, nog steeds in mijn busje, op een prachtig terrein waar een regeneratief permacultuur project is.

Vyana yoga is nu ontwikkeld tot een meer gedeelde ervaring van beweging in het lichaam en de wereld eromheen. Al mijn levenslessen vanuit de (restorative) yoga, tantra, massage, en lichaamswerk komen hierin samen. In Maart 2021 ben ik begonnen met de opleiding yoga therapy bij Functional Synergy om my door te ontwikkelen to yoga/bewegings therapeute.

Ik zie nu hoe ongelooflijk waardevol het is om te verstillen en minder te doen. Om aanwezig te Zijn, met de focus op kwaliteit en verbinding met mezelf en met degene(n) met wie ik de practice deel.

Door mijn reis wens ik jou te inspireren op jouw eigen reis naar een meer gebalanceerd leven.


Wat heb jij hieraan?

In de sessies is er voldoende tijd om samen te werken aan hetgeen waar jij aan wilt werken. De aangegeven tijden per sessie zijn een indicatie. Soms duurt het wat langer, soms wat korter, afhankelijk van wat we tegenkomen in je lichaam. De sessie is JOUW tijd, dus er is altijd de uitnodiging om je intentie, wensen en wat je nodig hebt te delen. Lichaamswerk en beweging hebben vaak een langere inpact dan de tijd die we samen doorbrengen. Er zouden soms emoties naar boven kunnen komen, of een wat intensere reactie zoals je een beetje fysiek onstabiel of ziekig voelen. Zorg er dus voor dat wat tijd vrij maakt zodat je lichaam kan doen wat het moet doen. Nieuwe bewegingspatronen kosten tijd om te intergreren en je eigen te maken en moeten dus wel beoefend worden. Uiteindelijk kan ik een gids zijn op jouw reis, maar jij bent degene die de energie erin mag en wil steken.

Deze beoefeningen kunnen je de ruimte gegeven om jezelf beter te (willen) leren kennen. Het kan je ondersteunen tijdens uitdagende periodes in je leven en kan je intenser laten genieten van de mooie momenten. Het kan je vrijheid en echt geluk brengen.
Dit is wat het voor mij doet en waarom ik het met je wil delen.

Stuur me een berichtje wanneer je met mij wilt werken!


Opleidingen:

 • BSc Life Sciences, Molecular Biology, 2006
 • 200 uur Yin and Yang Yoga Teacher Training and Study Immersion 2015 with Simon Low, The Yoga Academy, Koh Samui, Thailand
 • 5-day intensive (32 uur); Working with injuries in yoga classes with Julie Gudmestad at Yogacampus UK, 2015
 • Thai Yoga Massage (30 uur)(Nuad Bo-Rarn) level 1 training bij Thai Hand Amsterdam, 2015
 • Thai Yoga Massage (30 uur)(Nuad Bo-Rarn) level 2 training bij Thai Hand Amsterdam, 2015
 • Thai Therapeutic massage (30 uur)(Wat Po style) level 1 training bij Thai Hand Amsterdam, 2015
 • 3-daagse (19.5 uur) Inner axis teacher training bij Yoga Moves met Max Strom, 2016
 • 4-daagse A therapeutic eye in yoga teaching and practice bij Yoga Moves met Doug Keller, 2016
 • 50-uur study immersion on yin and restorative yoga, pranayama, meditation and somatic awareness, met Simon Low, Turkije, 2016
 • I love anatomy online training, Functional Synergy, 2016
 • Chair massage workhop, Thai Hand Amsterdam, 2016
 • Anatomy Trains in Structure (14 uur) bij Incitus in Antwerpen, 2017
 • All-round tantra masseur training (4x 3-daagse training) bij Helios centrum Heerde, 2016-2017
 • Body Reading 101/102 (14 uur) bij Incitus in Amsterdam, 2019
 • Intro into somatic movement part 1&2, Essential Somatics 2020 
 • Therapeutic yoga intensive module 1 at Functional Synergy, 2021
 • Therapeutic yoga case studies module 2 at Functional Synergy, 2021
 • IAYT Accredited Yoga Therapy Certification Program at Functional Synergy, afronding in okt 2022

Ik heb lessen somatics gevolgd bij Marta Peterson, contact impro dans, Tai chi chuan, en heb yoga workshops en intensives gedaan met o.a Simon Low, Max Strom, Sarah Powers, Susi Hately en Lizzy Lasater en massage bij Thai Dee en Thai Hand.


Vyana yoga

Vyana is een van de vayu’s (innerlijke levenskrachten), welke door het hele lichaam verspreidt en de andere 4 vayu’s; prana, apana, samana en udana, met elkaar verbindt en voedt. Vyana vayu zorgt voor kracht en verbinding in de bewegingen vanuit je centrum naar buiten, zodat er harmonie kan ontstaan.

Het lichaam is in balans, yin en yang.

Yin en yang yoga is een mix van bewegingsvormen, welke afkomstig zijn uit onder andere de verschillende vormen van yoga, oosterse geneeswijzen en Chi Kung. Yang is meer vloeiend, dynamisch, krachtig en naar buiten gericht. Yin is meer passief, meditatief en naar binnen gericht.

Yin en yang zijn afhankelijk van elkaars bestaan en staan daardoor altijd in verhouding tot elkaar. Er is geen yang zonder yin en andersom. In onze westerse levensstijl overheerst het yang element (drukte en stress) waardoor er behoefte is aan meer yin (rust en stilte) om de balans weer te herstellen. Yin en yang yoga helpt bij het terug vinden van deze balans in je leven én in jezelf.